Wat heb ik allemaal nodig

Materiaal
Niets is zo frustrerend dat als je wilt beginnen met jouw cursus, dat je nog naar de winkel moet of online om tekenmaterialen te moeten bestellen! Je wilt eigenlijk meteen beginnen. Dus, als je je aanmeldt voor de online tekenlessen, krijg je van mij per post de benodigde materialen per post op je deurmat. Gratis! En voor de fysieke lessen ligt het allemaal voor je klaar om te gebruiken.

Waar bestaat het materiaal uit?
Je krijgt naast tekenpapier en carbonpapier (wat je daarmee kunt leg ik je in de lessen uit) ook houtskool, doezelaars in een set van 6 stuks, white coal (een soort witte houtskool), een gumpotlood en een houtskoolpotlood.

Natuurlijk! Er is veel meer materiaal verkrijgbaar om te tekenen. Maar dat heb je niet per se nodig bij deze tekenlessen. Je kunt natuurlijk altijd zelf aanvullend materiaal aanschaffen. Met de hier getoonde materialen kun je echt hele mooie tekeningen maken.

En wat heb ik nog meer nodig voor de thuiscursus?
Heel veel zin om te tekenen! En zin om te leren. Maar bovenal ook: discipline! Want het is en blijft online lesmateriaal. Dus je tekent in je eigen tijd. En dan is de kans op verslapping aanwezig. Dus gaan we je helpen om "bij de les" te blijven! Hoe? Je kunt toegang krijgen tot de besloten Instagramgroep. Daar krijg je wekelijks een update in de vorm van een verhaaltje, nieuwe techniek of tekening. Plus een reminder om vooral aan de gang te blijven. Bovendien heb je de mogelijkheid om een aantal keer feedback te krijgen op de tekening waar je mee bezig bent.

Hoeveel tijd moet ik aan de lessen besteden?
Nadat je wat algemene oefeningen hebt gedaan, ga je in de lessen aan de slag met een project. Dat kan bijvoorbeeld een zelfportret, maar ook je favoriete dier zijn. De twee algemene lessen nemen in de regel ongeveer drie uren in beslag. Met je project ben je tussen de 10 en 14 weken bezig, als je ongeveer anderhalf uur tot twee uur per week tekent.

Durven, Doen en Doorzetten! 
Dit heb je misschien wel het meest nodig om te tekenen! Meer nog dan je materiaal. Je moet namelijk durven om te beginnen (gaat het wel lukken?), dus je moet gewoon DOEN! Let wel: wat kan er mis gaan? Vaak kun je je "fouten" nog goed retoucheren. En wat als het echt mis gaat? Het is maar een velletje papier! Gewoon overnieuw beginnen! Je leert van je fouten. 

Maar zeker ook later in het proces moet je doorzetten. De twijfel kan toeslaan: "de helft van mijn tekening is al heel mooi, zal de rest ook zo mooi worden? Of ga ik het verprutsen." Meestal werkt het al om je tekening even weg te leggen. Een paar uur of een dag later bekijk je je tekening weer en "weet" je hoe je verder moet. 

Wat is jouw excuus om niet te gaan tekenen?
1
 ik kan echt niet tekenen, zeg maar gewoon helemaal niet! 
2 ik heb vast niet het juiste materiaal om mooie tekeningen te maken 
3 ik weet niks te bedenken. Als ik wil beginnen blocked alles in me. 
4 het neemt veel te veel tijd in beslag en zoveel tijd heb ik niet 
5 tekenen is toch een beetje kinderachtig, dat doe je toch als kind?  
6 ik ben niet zo creatief als mijn vriendin of collega, Die kunnen het echt goed en hebben talent!
7 ik ben te perfectionistisch en daarom ben ik nooit tevreden op mijn creaties.

Waarom wij er van overtuigd zijn dat je wél kunt tekenen!
1
 iedereen heeft het in zich om te tekenen, iedereen is creatief. Dat is je gegeven bij je geboorte. Het is vooral een kwestie van durven en doen! 
2 met een velletje printpapier en een gewoon potlood of een Bic pen kun je het al. Dure materialen wil het niet zeggen dat je daarmee mooi kunt tekenen.
3 maak het jezelf niet te moeilijk. Alles kan! Begin met iets simpels, met simpele vormen.
4 iedere dag 10 of 15 minuten is al een mooi begin. Zorg dat je iets natekent.
5 tekenen is zelfs heel goed voor je (kijk hiervoor naar de poster die je gratis kunt downloaden).
6 je hoeft ook niet altijd een kunstwerk te maken
7 leg de lat niet te hoog, geef jezelf de mogelijkheid om te groeien. Als je echt wilt leren tekenen, dan zul je zien dat je steeds beter wordt!

© 2020 - 2021 Het Tekenlokaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel