WIE IS JARIG?

Ik ben Jarig! Nee, je hoeft me niet te feliciteren. Ik heet zo. Mijn naam is Jarig. Jarig Straatsma. Al sinds zo lang ik mij kan herinneren aan het tekenen. En later, vanaf mijn achttiende, kwam het schilderen erbij. Nooit kwam ik zo tot mijn recht als ik met tekenen en schilderen bezig was. Alleen al het idee dat je op een plat vlak (papier of schildersdoek) met potlood of verf diepte kunt creëren. Dat je het voorwerp bijna kunt vastpakken of dat je kunt verdwalen in een geschilderd landschap.

Ik ben na mijn studies Illustratief Tekenen en Reklametekenen min of meer per ongeluk de reklame ingerold. Dat vak heeft niet zo veel met tekenen te maken, maar bleek enorm interessant! En mooi om te doen. Uiteindelijk heb ik dat jaren gedaan. Totdat het in 2007, na jaren van digitalisatie, het tekenen en schilderen weer begon te knagen. Ik heb sindsdien veel geschilderd, getekend, workshops gegeven... totdat reuma heel hard op de rem trapte. Of roet in het eten gooide.

Toen het weer een beetje kon, ben ik weer gaan schilderen. En later weer tekenen. Ik heb veel zelfstudie gedaan met als resultaat veel landschappen, stillevens en een aantal portretten. Zowel in olieverf als in acrylverf. Ook heb ik veel geoefend met houtskool. Dat had ik al lang niet meer gedaan. Halverwege 2019 heb ik besloten les te gaan geven in tekenen en schilderen. Daar haal ik veel voldoening uit en het levert mij veel energie op. Kortom: mijn ideale baan! Totdat in maart 2020 Corona om de hoek kwam kijken. Het persoonlijk lesgeven ligt een beetje op zijn gat. Maar de wil om te tekenen is er niet minder om geworden. Nu (november 2020) er nog niet veel perspectief zichtbaar is op het hervatten van die lessen, heb ik besloten om digitaal les te geven. Een website te bouwen, cursusmateriaal te schrijven en te ontwerpen (is die tijd in de reclame niet voor niets geweest!). Want ik ben van mening dat, zeker nu, tekenen (of überhaupt creatief bezig zijn) van vitaal belang is om jezelf even op te laden, even in het NU te zijn en het is goed voor lijf en leden. Kijk de poster er maar op na!

 

© 2020 - 2021 Het Tekenlokaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel